SÜTLÜ RAMAZAN LOKMASI

MALZEMELER

Yarim paket tere yağı veya margarin
2 bardaktan biraz eksik ince irmik
2 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 su bardağı seker
3 su bardağı su

YAPILIŞ TARİFİ

Önce şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın. Yarim paket yağı tencerede eritin. İçine irmiği koyun, hafif ateşte kıvamı gelinceye kadar kavurun. Üzerine soğuk olarak 2 bardak süt döküp karıştırın. Çok hafif ateşte sütünü çekmesi için ağzı kapalı olarak bekletin. Tekrar karıştırıp soğutun. 4 adet yumurtayı teker teker kırarak yedirin. Hamurdan küçük küçük parçalar alin. Avuç içinde bu hamurları yuvarlayıp bir kaba dizin. Tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın. Yağını süzdürerek önceden hazırladığınız şerbetin içine atin.

Yorumlar