AKŞEHİR YAHNİSİ

5 Kişilik

Malzemeler: 

Yarım kg yağsız kuşbaşı koyun eti
Yarım kg arpacık soğan
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tepeleme kimyon
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça, 1 su bardağı nohut, yarım kahve fincanı sirke, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz

Yapılışı: Ön hazırlık olarak akşamdan ıslattığımız nohutu basınçlı bir tencerede yumuşayana dek haşlayalım. Eti ısıtılmış tencereye aktarıp bıraktığı suyu çekene dek kendi suyu ile pişirelim. etler iyice suyunu çekince tereyağını ve arpacık soğanları ekleyerek soğanlar şeffaflık kazanana dek kavuralım. Soğanlar yumuşamaya başlayınca salçayı sarımsakları ekleyip, sirkeyi, kimyonu ve nohutları ilave edip, etlerin üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyelim. Kısık ateşte etler ve soğanlar yumuşayana dek kapalı olarak pişirelim. İsteğe göre dereotu serperek, servis yapalım.

Yorumlar