SADRAZAM USULÜ KUZU KAVURMA

MALZEMELER

Kavurma için
750 gr kuzu eti
250 gr arpacık soğan
2 adet domates
10 diş sarımsak
3 adet sivri biber
tuz, karabiber, kimyon, kekik, kakule (7gr)
hamur için
1/2 kg milfoy hamuru
YAPILIŞ TARİFİ

Etleri tencereye alıp, üzerine tuz serpilir ve etler suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirilir. Önce orta, sonra kısı ateşte sürekli karıştırılarak etler iyice yumuşayıncaya kadar kavrulur ve ayrı bir tabağa alınır. Etlerin piştiği tencereye arpacık soğanları ilave edip 3-4 dakika kavrulur. Domatesler soyulup, sivri biberler küçük küçük doğranır ve kavrulmakta olan soğanlara eklenir.Et ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır. Kavrulunca ateşten alınır. Pirinç tere yağında kavrulur, havuç temizlenip küp küp doğranır. Havuç, tarçın, kuş üzümü, et suyu ve tuzu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Ateşten alınıp üzerine kağıt havlu örtülerek dinlendirilir. Milfoy hamuru yarim santimden biraz ince açılır. Hamurun çevresinden ince şeritler kesilerek alabildiğince düzgün ve yuvarlak bir şekil elde edilir. Dibi yuvarlak bir tencerenin içine hamur kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirilir. Üzerine bir sıra pilav, değişimli olarak doldurulur. Sarkan hamurlar pilavın üzerine kapatılır.Tencere fırın tepsisine ters çevrilerek üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılan 180 dereceye ayarlı fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

Yorumlar