ERKEKLER HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ

Kadınların ne kadar anlaşılmaz olduklarını sık sık erkeklerden duyarız. Peki ya erkekler? Erkekler davranışsal olarak ya da düşünce sistemi açısından kadınlara nazaran daha düzdürler. Ancak erkeklerin de bazı anlaşılması zor durumları vardır. Bunları sizin için araştırdık ve bazı sonuçlar elde ettik.

Erkeklerin neredeyse tamamında karşılaşılan sabah uyandıklarında cinsel organlarının da kendileri ile aynı anda uyandığına şahit olmuşsunuzdur (sabah ereksiyonu). Bu durum çoğu kadın tarafından partnerinin kendilerine duydukları aşk nedeniyle böyle olduğunu düşünür ve büyük bir yanılgıya düşerler. Olayın aslı ise şu şekildedir. Uyku halinde olan erkeğin tüm gece boyunca biriktirdiği idrar sonucunda idrar torbasının cinsel sinir uçlarını uyguladığı baskı nedeniyle meydana gelen bir durumdur ve istemsiz bir şekilde olur.

En uzun rüyaların 7 saniye kadar sürdüğünü duymuşsunuzdur. Erkekler bazı geceler rüyalarında kadınlarla birlikte olduklarını görür ve boşalırlar. Bu sadece 7 saniye gibi bir sürede gerçekleşmesi gerçekten çok ilginç bir durumdur. Çünkü normal sevişme anında dakikalarca devam eden bir hareket sonucunda gerçekleşen durum, rüya sonucunda çok hızlı ve hareketsiz bir şekilde gerçekleşmektedir. Bilimsel olarak bu durumu açıklayacak bir araştırma ne yazık ki bulamadık.

Kadınların hemen hemen hepsinde görülen selülit nasıl oluyor da erkeklerde oluşmuyor? Bunun altında yatan neden ise hormonlarımızda gizli erkekler kadınlara nazaran daha az östrojen hormonu salgılar östrojen hormonu vücutta su ve yağ birikmesine neden olur. Kadınların derileri erkeklerden daha ince olduğundan söz konusu bu yağ dokusu deri altında birikiyor ve selülit gibi istenmeyen bir görüntüye neden oluyor.


Hem erkekler hem de kadınlar tarafından yanlış bilinen bir gerçek vardır. O da şudur ki vücut yapmış kaslı erkeklerin yatakta daha iyi olduğu, tamamen yanlış bir bilgidir. Kaslar, geniş omuzlar seksüel açıdan ikincil sıradadır. Asıl olan kaslar değil partnerini anlamak, çözümlemek, ona kendini iyi hissettirmek gibi unsurlar iyi bir cinsel yaşam açısından birincil derecede önemlidir.

Yorumlar