GÜL TATLISI

MALZEMELER

Şurup:
3,5 su bardağı toz seker,
3,5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur:
4 su bardağı un,
1 paket hazır maya,
1 yumurta, 125 g margarin,
1 çay bardağı sade gazoz,
1 su bardağı öğütülmüş ceviz içi

YAPILIŞ TARİFİ

Şurup: Ölçülü seker ve suyu 10 dakika kaynatın. Kaynamanın sonuna doğru limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. 

Hamur: Unu maya ile karıştırın. Üzerine yumurta, margarin ve gazozu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Üzerine ceviz serpin ve rulo seklinde sarin. Bıçak yardımı ile birer cm genişliğinde dilimler kesin. Kalan hamurları da bu şekilde hazırlayıp 33 cm çapındaki yağlanmış tepsiye aralıklı olarak sıralayın. Üzerini kapatıp 25 dakika dinlendirin. Sürenin sonunda önceden ısıtılmışs 180 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp bekletmeden üzerine soğuk şurubu gezdirerek dökün ve üzerini kapatın. Soğuk servis yapın.

Yorumlar