FASULYE ÇORBASI

MALZEMELER
250 gr kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 demet buke garni
4 sap kereviz
2 ince sap pirasa
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
4 orta boy domates
tuz

YAPILIŞI
Fasulyeleri ayiklayip 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin. Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin. Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin.Sonra da püre makinesından geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin. Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla karıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katın. Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.

Yorumlar