FISTIKLI ROKA ÇORBASI

6 Kişilk

Malzemeler: 

1 Adet soğan
1 Demet roka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket krema 
1 Tavuk suyu tableti
Yarım limon suyu
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
2 Çorba kaşığı yer fıstığı, tuz


Yapılışı: Rokayı temizleyip, küçük küçük doğrayalım. Soğanı yarım çay bardağı sıvı yağda pembeleştirelim. Kıyılmış rokayı ekleyerek kavurmaya devam edelim. 3-5 dakika sonra limon suyunu, tuzu, tavuk suyu tabletini ve yeterince suyu ekleyip, roka yaprakları yumuşayana dek kaynatalım. Ateşten almadan önce blendır yardımı ile tül süzgeçten geçirerek pürüzsüz olmasını sağlayalım. Çorbayı tenceresine aktarıp, krema ilavesi ile bir taşım kaynatıp, ateşten alalım. Fıstıkların kabuklarını çıkarıp, çok az sıvı yağda esmerleştirip, çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.

Yorumlar